top of page
  • londradanbildiriyor

Shakespeare’in Hikayesinin Başladığı Yer: Stratford-upon-Avon

Güncelleme tarihi: 30 Ağu 2023

"Yapmak istediğimiz şeyi yapabilirken, o anda yapmak gerekir. Çünkü bu 'yapabilirim' değişecektir. Engellerle, ertelemelerle ve aksaklıklarla karşılaşacaktır. Sonra elimizde kala kala 'yapabilirdim' kalır." Hamlet, William Shakespeare


Shakespeare’in Hayatı


İngiliz edebiyatının usta ismi Shakespeare, 1564 yılında İngiltere'nin tarihi kasabası Stratford-upon-Avon kasabasında dünyaya geldi, 18 yaşında evlendiğinde bu kasabada yaşadı ve yine burada hayata gözlerini yumdu. Yaşadığı evler, okuduğu kitaplar, yazdığı eserler, belgeler, giydiği kıyafetler müze olarak halka sunuluyor. Seni daha fazla meraklandırmadan burayı ziyaret ettiğimde edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum. Burayı görmen gereken yerler listende ilk sıralara koymayı unutma!

 

Shakespeare'in Yaşadığı Yerler


1. Doğduğu Ev - Shakespeare's Birth Place


Burası Shakespeare'in Stratford-upon-Avon'un kalbindeki çocukluk evi. Dünyaca ünlü yazarın aile hayatına dair hikayeleri burada dinleyebilir ve koleksiyonlarındaki eşsiz parçaları yakından inceleyebilirsin. Ailesinin ne kadar varlıklı olduğunu, babasının statüsünden dolayı en seçkin okullarda okuduğunu ve tam yedi kardeşi olduğunu burada öğrendim.


2. Eşinin Yaşadığı Yer - Anne Hathaway's Cottage


Buraya adımını atar atmaz bir masalın içinde buluyorsun kendini... Rüya gibi bir ev ve harikalar diyarı gibi bir bahçesi var. İşte Shakespeare'in sevgili eşi Anne Hathaway burada doğup büyümüş ve evlenmeden önce Shakespeare ile burada çok zaman geçirmişler. Böyle bir aşk hikayesinin doğuşu için bundan daha romantik bir yer olamazdı!


3. Son Yıllarını Geçirdiği Yer - Shakespeare's New Place


Shakespeare, kasabanın en büyük evi ünvanına sahip olan bu evde 1616 yılında hayata veda etti. Eserlerinin büyük çoğunluğunu da 19 yıl boyunca bu evde yaşarken yazdığı biliniyor. Bahçede dolaşırken attığım her adımda, 400 yıl önce onun da buralarda yürüdüğünü düşünmek, aynı yerlerde gezinmek bende değişik duygular uyandırdı. Bu arada bahçedeki sanat eserleri ve heykellerin her biri baş döndürücü güzellikte!

Müzeye Giriş Hakkında Bilgiler


Yukarıda bahsettiğim üç yer Stratford-upon-Avon'da bulunuyor ve burası City of London'a arabayla yaklaşık iki saat uzaklıkta bir yer. Birth Place ve New Place arasında 10 dakikalık bir yürüme mesafesi var ama Anne Hathaway Cottage için 10 dakika araçla gitmen gerekiyor ya da yürüyerek yaklaşık yarım saat sürüyor. Bu yüzden arabayla gitmeni tavsiye ediyorum. Adres bilgilerini aşağıda bulabilirsin:



Kasabanın merkezindeki otoparkları kullanman mümkün. Ayrıca Anne Hathaway Cottage'ın içinde de bir otopark mevcut.


Arabasız geleceksen tren ya da otobüs seçeneklerini inceleyebilirsin.


Müzeye giriş için önceden e-biletini almalısın. 30 Ekim tarihine kadar bu üç yere 24 Pound ödeyerek giriş yapabilirsin. (Shakespeare's Story Ticket olarak geçiyor.) 30 Ekim tarihinden sonra ziyaret edeceksen 2023 yılını beklemen gerekiyor.



ความคิดเห็น


bottom of page