top of page
  • londradanbildiriyor

Paten, Dans, Müzik ve Eğlence: İyi ki Yapmışım!

Güncelleme tarihi: 30 Ağu 2023

Çocukken patene binmeyi çok severdim ama evin etrafında paten için hiç düzgün bir alan yoktu. Ankara'nın dar sokaklarında, eğri büğrü asvaltlarda düşe kalka binip yine de çok eğlenirdim. Aradan çok zaman geçti, ben bu hobimi neredeyse unutmuşum. Londra'ya geldiğimde şehir merkezinde, yollarda, parklarda kısaca her yerde patene binen insanlar gördükçe çocukluk özlemim yeniden gün yüzüne çıktı. Küçükken de hep önde ve arkada iki tekeri olan o nostaljik patenlere çok özenirdim ama hiç binmek kısmet olmamıştı. O patenlere "quad paten" deniyormuş, onu da burada öğrendim. Pastel tonlardaki sarı tekerlekli bebek mavisi patenlerimi aldığımda çocuklar gibi şendim!


Üzerine ilk çıktığımda büyük hata yaptığımı düşündüm çünkü bu çocukken bindiğim diğer tür patenlerden çok farklı ve zor gelmişti. Ayakta sabit durmak bile zorken o dans hareketlerini yapmak, özgürce dolaşmak bir hayal diye düşündüm. Ama birkaç deneme yaptıktan sonra dengemi bulmaya başladım ve küçük adımlarla ilerleyebildim. Tabi bu durum beni pek kesmedi. İnternette biraz araştırma yaptım ve Skatefresh diye bir yerin başlangıç seviyesindeki kişiler için düzenlediği grup dersleri buldum. Dersler Hydepark'da yapılıyor ve gerçekten çok faydalı. İlgileniyorsan kesinlikle tavsiye ediyorum. İki saatlik kursta birkaç temel hareketi de öğrenince iyice özgüvenim geldi.


Sırada bu figürlerin tadını çıkarabileceğim bir yer bulmak vardı :) İşte bu noktada Roller Notion'ı instagramda keşfettim ve görünce mutluluktan havalara uçtum diyebilirim. Burada her akşam ayrı bir konseptte etkinlik düzenleniyor. Disco ya da Boogie dans geceleri, aile günleri gibi çok çeşitli temaları var. Ben en yakın arkadaşımı da yanıma alıp bir cuma akşamı yola koyuldum. İçeri adım atar atmaz 80'lerden kalma bir gece kulübü tadında oluşu beni büyüledi. Işıklar, renkler ve müzik harikaydı. Bir de barından yiyecek ve içecek alıp dinlenebiliyor, sonra yine kaymaya devam edebiliyorsun. Bunları yaparken patenler hep ayağında! Bu arada kendi patenin yoksa da üzülme çünkü içerden sana uygun pateni veriyorlar. Stranger Things'i izliyorsan son sezonda patene bindikleri bir bölüm vardı. Ortam tam olarak böyle bir yer. Youtube'da kısa bir video paylaştım, hemen izle.


Saat 19:00'da başlayan paten maceramız tam üç saat sürdü. Zaman nasıl geçti hiç anlamadım bile. Bol kahkahalı ve inanılmaz keyifli bir gece olmuştu. Eve düşmeden döndüğüm için de kendimle gurur duydum!


Bileti 15 pounda aldım ve aldığımda biraz tereddüt etmiştim açıkcası çünkü "nasıl bir ortam olacak", "bu seviye ile o kadar profesyonelin içinde nasıl rahat edeceğim?" gibi kafamda deli sorular vardı. Hepsi yersiz endişelermiş, iyi ki gelmişim çünkü benim için unutulmaz bir anı oldu. Oradan ayrılırken ayda bir kez de olsa mutlaka gelmeyi kafama koymuştum.


Ön yargılar, kuruntular, ben yapamamlar, geç kaldımlar..Bunlar hep zihnimizde uydurduğumuz bahaneler. Bir şeyi yapmaya karar vermek asıl mesele. İnan sonrası kendiliğinden gerçekleşiyor. Çünkü "nereye gittiğini bilen kişiye yol vermek için, dünya bile bir kenara çekilir. " -David Starr Jordan



コメント


bottom of page