top of page
  • londradanbildiriyor

Londra Ağustos Rehberi

Güncelleme tarihi: 30 Ağu 2023

Ağustos ayı yağmurla gelmiş olabilir ama moralini bozma. Yazın tadını keyifle çıkarabileceğin dopdolu bir listeyi senin için hazırladım.


Yağmurlu günler, şemsiyeni alıp Londra'nın muhteşem müzelerini keşfetmek veya sanatsal galerilerini gezmek için ideal bir fırsat sunuyor. İç mekanlara kurulu pazarlarda dolaşabilir, alışveriş yapabilir, tiyatro ve müzikallerin tadını doyasıya çıkarabilirsin.

Londra Ağustos Rehberi ile keyifli bir yaz geçirmeni dilerim!


1. Geleneksel Notting Hill Karnavalı'nda Dans Et


Dünyanın en ünlü sokak festivallerinden biri olan Notting Hill Karnavalı, her yıl Ağustos ayında Londra'nın renkli semti Notting Hill'de gerçekleşiyor. Bu coşkulu etkinlik, Batı Hint ve Karayip kültürünü kutlayarak milyonlarca ziyaretçiyi sokaklara çekmeyi başarıyor.


Karnaval, canlı kostümler, müzik ve dansın birleşimiyle adeta görsel bir şölen sunuyor. Renkli süslemelerle donatılmış geçitlerde, samba ve reggae ritimlerine eşlik eden dansçılar, kalabalığı büyüleyici bir enerjiyle coşturmayı başarıyor.


Karnaval 27 Ağustos (aileler için) ve 28 Ağustos (yetişkinler için) tarihleri arasında ücretsiz gerçekleşecek.


Londra Ağustos Rehberi: Notting Hill Karnaval
Londra Ağustos Rehberi: Notting Hill Karnavalı

2. Kids Week: Çocuklar İçin Ücretsiz Olan West End Showlarının Avantajını Kullan


Çocuklu aileler yaşadı! #KidsWeek kapsamında 31 Ağustos’a kadar West End showlarına 17 yaş altındaki çocuklar ücretsiz girebilecek. Kendisi için bir adet ücretli yetişkin bileti alan kişi 17 yaşını aşmamış çocuğuna ücretsiz bir bilet alabilme hakkına sahip. Showların tüm listesine şu linkten ulaşabilirsin. Özellikle Disney’in Frozen The Musical, The Lion King ya da RSC’s Matilda The Musical çocuklarla keyifli bir şekilde izlenebilir.


Londra Ağustos Rehberi: West End Musical
Londra Ağustos Rehberi: Kids Week

3. Londra Semalarındaki Dev Mars Modelini İzle


Sanatçı Luke Jerram’ın üç boyutlu eserlerinden biri olan “Mars: War & Peace” (Mars: Savaş ve Barış), Londra’da birçok farklı mekanda sergilenecek.


Gezegenin büyük ölçekli çalışması, Jerram’ın diğer eserlerine benzer bir formata sahip. Yedi metre çapında olan bu eser, Mars’a ait detaylı NASA görüntülerinden yapılmış. Mars’tan yaklaşık bir milyon kat daha küçük ve her bir santimetresi gezegenin 10 kilometresini temsil ediyor.


Bu çalışma izleyicilerine sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor. Eser aynı zamanda özel olarak bestelenmiş müziğiyle birlikte sergileniyor ve daha da etkileyici bir deneyim sunuyor. BAFTA ve Ivor Novello ödüllerine sahip besteci Dan Jones, bu çalışma için özel bir kompozisyon hazırlamış. Denizlerin, çöllerin ve NASA’nın Mars gözlemlerinden alınan seslerin yanı sıra, bomba ve insanların savaşa gider gibi yürüyüş seslerini bir araya getirmiş. Bu müzik, kendi gezegenimizde yaşanan tüm savaşlara göndermede bulunuyor.


Mars: War & Peace şu lokasyonlarda ücretsiz sergilenecek:

All Saints’ Church Notting Hill: 31 Temmuz - 8 Ağustos

Jubilee Square: 10 Ağustos - 13 Ağustos

Biletini eventbrite uygulaması üzerinden ücretsiz alabilirsin. (Biletsiz girilmiyor)


Londra Ağustos Rehberi: Luke Jerram'ın Mars Modeli
Londra Ağustos Rehberi: Mars: War and Peace, Luke Jerram

4. Saray Bahçesindeki Yemek Festivalinde Ziyafet Çek


Kral Henry VIII'in sarayı olan Hampton Court Palace'ın görkemli bahçelerinde gerçekleşecek olan yemek festivaline bilet almak istersen şu linki tıklayabilirsin. Festival 26-28 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

Genel katılımcı fiyatı 29 pounddan başlıyor.

Londra Ağustos Rehberi: Hampton Court Palace Food Festival
Londra Ağustos Rehberi: Hampton Court Palace

5. Pop Art Akımının İkonu Andy Warhol'un Bilinmeyen Tasarımlarını Keşfet


Sanatın ikonik ismi Andy Warhol'un bilinmeyen tekstil tasarımları Fashion and Textile Museum’da seni bekliyor. Warhol’un renkli desenleri arasında dondurma kupları, şekerlemeler, tatlılar ve meyveler bulunuyor. Biletini şu linkten alabilirsin.

Giriş ücreti 12 pounddan başlıyor.

Londra Ağustos Rehberi: Andy Warhol Exhibition
Londra Ağustos Rehberi: Fashion and Textile Museum

6. Saatchi Gallery'nin Geçici Sergilerini Gör

Şehrin en iyi çağdaş sanat galerilerinden biri olan Saatchi Gallery’deki geçici sergilerden haberin var mı? Saatchi Gallery tam 38 yıldır sanat dünyasında yeni akımları keşfetmeye ve onları sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Galerinin giriş katındaki ücretsiz sergileri ise önden bilet almadan, çat kapı gelip görme fırsatı sunuyor.


Yine de gelmeden önce internet sitesindeki “what’s on?” sekmesinde güncel sergilere, tarihlere ve sanatçılara göz atmayı unutma.

Londra Ağustos Rehberi: Saatchi Gallery Free Display
Londra Ağustos Rehberi: Want the World to Know by Michael Forbes

7. Japon Grafik Sanatındaki Akımlarla Tanış


Bu cesur sergide, güzel sanatları ve illüstrasyon dünyalarını birleştiren Japon grafik sanatının çeşitliliğini keşfedebilirsin. Japon House'da ücretsiz olan bu sergiye yine eventbrite üzerinden önden bilet almak şart.

Londra Ağustos Rehberi: Japan House London
Londra Ağustos Rehberi: Japan House London, Wave



コメント


bottom of page