top of page
  • londradanbildiriyor

Burada Grafiti Yapmak Yasak Değil Yasal: Leake Street Tunnel

Güncelleme tarihi: 30 Ağu 2023

Leake Street'teki 300 metrelik grafiti tüneli, 2008'den beri Londra sokak sanatının kalesi ve şehrin en büyük yasal duvarı ünvanına sahip.



Kabul edelim Londra sokak sanatı konusunda oldukça zengin bir altyapıya sahip – Shoreditch, Camden, Brixton, Walthamstow ve son zamanlarda Croydon, sürekli yeni eklenen çalışmalarla kendilerine isim yapmış durumdalar.


O zaman bu tüneli özel yapan şey ne?


İngiliz sokak sanatı süperstarı Banksy (evet, Banksy!) tünelde Cans Festival adında bir sokak sanatı festivali düzenlemeye karar verdiğinde her şey değişti. Banksy, uluslararası sokak sanatı sahnesinin en büyük ve en parlak isimlerini tünele bir eser yapmaları için davet etti. İşte bu kadar! Leake Street artık nemli ve pis bir yer olmaktan çıkmıştı, bunun yerine sanatçıların eserlerini özgürce sergileyebilecekleri cesur, renkli ve havalı bir yer haline gelmişti.

Cans Festival'in Posteri

O zamandan bugüne Leake Street grafiti tüneli Londra'daki sokak sanatı sahnesinin bayrağını dalgalandırıyor. Buranın yasal bir duvar olması, sanatçıların huzur içinde çalışmasına olanak sunuyor. Ayrıca bu tünel yaşayan bir yer, yani sanatçılar sürekli yeni çalışmalar ekliyor. Her ziyaretinde çok farklı eserler göreceksin.


 

Leake Street Tunnel Nerede?

Tünel, Waterloo İstasyonu'na beş dakikalık bir yürüyüş mesafesiyle oldukça merkezi bir konumda yer alıyor. Etrafında çeşitli restoranlar , pub ve cafeler de olsa güvenlik açısından tünele çok geç saatlere kalmadan gelmeni ve Londra'nın renkli yüzünü gündüz gözüyle görmeni öneririm :)




Comments


bottom of page