Londra Seyahatinde İndirmen Gereken En İyi Uygulamalar
top of page
  • londradanbildiriyor

Londra Seyahatinde İndirmen Gereken En İyi Uygulamalar

Güncelleme tarihi: 30 Ağu 2023

Londra'da turist olarak seyahat ederken, akıllı telefonunda doğru uygulamalara sahip olmak, seyahatini daha keyifli ve sorunsuz hale getirebilir. Bu şehirde kullanabileceğin en iyi uygulamaları senin için derledim.


 

Ulaşım için:



Citymapper


Londra'da kaybolmadan gezinmenin en kolay yolu , Citymapper uygulamasını indirmekten geçer! Uygulama metro, otobüs, tren, tramvay ve bisiklet paylaşımı dahil olmak üzere birçok farklı toplu taşıma seçeneğini kapsıyor.


Citymapper, senin için en hızlı ve en uygun rota seçeneklerini belirler. Uygulama üzerinden canlı güzergah bilgileri, trafik durumu ve sefer saatlerini takip edebilirsin. Toplu taşıma kullanırken aktarma noktaları ve ücret bilgileri gibi ayrıntıları da gösteriyor.

Konum tabanlı bildirimlerle seyahat sürecini izleyerek "bir durak kaldı", "inmek için hazırlan" gibi bildirimlerle sana rehberlik eden başarılı bir uygulama.


Citymapper uygulaması için tıkla


Seatfrog


Londra’dan trenle şehirlerarası yolculuk yapıyorsan, Seatfrog uygulamasını kullanarak tren biletini birinci sınıfa yükseltebilirsin. Bu uygulama birinci sınıf için teklif vermene ve son dakika fırsatlarını yakalamana olanak tanıyor. Böylece daha konforlu bir seyahat deneyimi yaşamana ve seyahatini daha keyifli hale getirmene yardımcı oluyor.


Uygulamaya yabancı olduğunu düşündüğüm için biraz detaylı anlatacağım:

  • Seatfrog uygulamasını indir, kayıt ol ve tren yolculuğu bilgilerini gir.

  • Sonrasında bilet yükseltme tekliflerini kontrol et.

  • Uygulama, girilen bilgilere dayanarak mevcut tren biletinin birinci sınıfa yükseltme için uygun olup olmadığını kontrol edecek. Akabinde bilet yükseltme teklifleri sunacak ve mevcut boş birinci sınıf koltuklarına ilişkin bilgileri gösterecek.

  • Sunulan bilet yükseltme tekliflerini inceleyerek uygun olanı seçebilir ya da açık arttırmaya katılabilirsin.

  • Açık arttırmayı kazandığın bilgisi seyahatinden bir saat öncesine kadar belli olmayabiliyor. Eğer yükseltilmiş biletini aldıysan mail adresine birinci sınıf için QR kodun ve koltuk bilgilerin gelecek. Bu durumda orijinal biletini turnikelerden geçerken yine kullanman gerek ama birinci sınıf koltuğunda otururken kontrol için bir görevli geldiğinde hem orijinal biletini hem de birinci sınıfa yükseltilen biletini gösteriyorsun. Bu kadar!

Seatfrog uygulaması için tıkla


Uber


Uber, Londra’da taksi çağırmak için kullanabileceğin bir uygulama. Turkiye’den zaten aşinasındır, o yüzden detaylarına girmiyorum ama bu şehirde özellikle gece geç saatlerde toplu taşıma yerine Uber kullanmanı tavsiye ederim. (Siyah taksilerden çok daha uygun fiyatlı oluyor)


Uber uygulaması için tıkla


Yeme-içme için:



Uber Eats


Uber’in bir de Türkiye’deki “yemek sepeti” gibi yeme-içme uygulaması var. Uber Eats uygulaması, geniş bir restoran seçeneğiyle yemek siparişi imkanı sunuyor. Kaldığın yere yemek siparişi vermek istersen kullanabileceğin güzel bir uygulama. Uber Eats’e alternatif olarak bir de Deliveroo uygulaması var, onu da inceleyebilirsin.


Uber Eats uygulaması için tıkla


Getir


Getir, Türkiye’deki gibi Londra’da da aynı şekilde hizmet veriyor. Burdan ihtiyacın olan şeyleri sipariş edebilirsin. Kurye siparişini kapına kadar gelip bırakıyor.


Getir uygulaması için tıkla


OpenTable


Londra'da özellikle akşam yemeği için restoran rezervasyonu yapmanı tavsiye ederim. Bunun için OpenTable uygulamasını kullanabilirsin. Bu uygulama, restoranların boş masalarını bulmana ve kolayca rezervasyon yapmana olanak sağlıyor. Herhangi bir ön ödeme yapmana da gerek kalmıyor. Baktın gidemeyeceksin, yine uygulama üzerinden kolayca rezervasyonunu iptal edebilir ya da değiştirebilirsin.


OpenTable uygulaması için tıkla


Eğlence için:



Fever


Londra'da gerçekleşen popüler etkinlikler, konserler ve gece hayatı hakkında bilgi almak için Fever uygulamasını kullanabilirsin. Bu uygulama, Londra'da meydana gelecek en yeni etkinlikler hakkında haberler ve öneriler sunuyor.


Fever uygulaması için tıkla


Eventbrite


Londra'daki etkinliklere bilet almak için Eventbrite uygulamasını da kullanabilirsin. Eventbrite, geniş bir etkinlik yelpazesine sahip uluslararası bir platformken, Fever daha çok şehir merkezli bir yaklaşıma sahip.


Eventbrite uygulaması için tıkla


Ticketmaster


Ticketmaster, kullanıcılara konserler, spor etkinlikleri, tiyatro gösterileri, müzik festivalleri ve diğer çeşitli canlı etkinlikler için bilet satın alma imkanı sunuyor. Uygulama üzerinden kullanıcılar, istedikleri etkinliği seçebilir, oturma düzenini inceleyebilir ve biletleri satın alabilir. Özellikle Londra’ya gelip bir futbol maçı izlemek istersen bu uygulamadan biletlere göz atabilirsin.


Ticketmaster uygulaması için tıkla


Get Your Guide


Londra'da turistik turlar için Get Your Guide uygulamasını indirebilirsin. Bu uygulama, özellikle şehir dışına çıkmak istersen en popüler turistik aktiviteleri ve deneyimleri keşfetme imkanı sunuyor. Burdan tur satın alabilir ve deneyimli rehberlerle gezebilirsin. Tur satın almadan önce puanı ve yorumları inceleyerek en iyi olanı seçmeyi unutma.


Get Your Guide uygulaması için tıkla


Konaklamak için:



SpareRoom


Londra'da konaklayacak bir yer arıyorsan, SpareRoom uygulaması sana yardımcı olabilir. Bu uygulama, ev paylaşımı veya kiralık oda bulmana yardımcı oluyor ve Londra'da konaklama maliyetlerini düşürmene olanak sağlıyor. Hangi semtte konaklayacağına henüz karar veremediysen kendi kriterlerini sisteme girdiğinde sana en uygun semtleri sıralayan bir aracı da var. Şu linkten inceleyebilirsin.

SpareRoom uygulaması için tıkla


Airbnb ve booking.com konaklama için kullanabileceğin ve aşina olduğun diğer uygulamalar. Airbnb’yi kiralık ev ya da oda, booking.com'u ise otel rezervasyonu yapmak için kullanabilirsin.

 

Bu uygulamaları kullanarak akıllı telefonunun en güçlü seyahat arkadaşın olduğunu göreceksin :)

Londra'dan Bildiriyor © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.

bottom of page