top of page
  • londradanbildiriyor

Londra'daki En Büyük Açık Hava Sanat Koleksiyonu Canary Wharf'ta!

Güncelleme tarihi: 30 Ağu 2023

Londra’nın en yüksek gökdelenlerinin toplandığı Canary Wharf'ın (Kanarya Rıhtımı) iş dünyası için çok önemli bir bölge olduğunu belki biliyorsundur ama burayı farklı kılan başka bir özelliği var: Burası şehrin en büyük açık hava sanat koleksiyonuna sahip!


Şehrin finans merkezi olarak da kabul edilen semt; büyük bankalara, global şirketlere, medya kuruluşlarının genel müdürlüklerine ev sahipliği yapıyor ve yaklaşık 100 bin beyaz yakalı burada çalışıyor.


Canary Wharf

Canary Wharf hakkında şaşırtıcı bir gerçek: Bölgeye dağılmış olarak 100’den fazla sanat eseri bulabilirsin! Adım başı karşına çıkan sanat eserlerini keşfetmek, bu şehirde yapılacak en iyi ücretsiz aktivitelerden biri kuşkusuz.


Keşfe Nereden Başlayacağım?


Sanat yolu haritasını Canary Wharf’ın sitesinden ya da bu linkten indirebilirsin. Hangi çalışmayı kim yapmış, neden yapmış, kaç yılında tamamlamış gibi tüm soruların cevapları da var.



"Tandem Lovers" Gillie & Marc, 2020

Canary Wharf'a Gelmeden Şunları Bilmelisin


Burası Greenwich’e giderken yol üstünde kalıyor. Eğer yolun Greenwich’e düşerse, vaktinin bir kısmını da mutlaka buraya ayır.


Onun dışında özel olarak buraya geleceksen konum itibarıyla Londra'nın turistik kısmına biraz ters kalıyor, baştan söyleyeyim. Tabi her yere olduğu gibi buraya da ulaşım çok rahat. Şehrin en yeni hattı Elizabeth Line'ı kullanarak bile ulaşman mümkün.


Tüm eserleri görmek istersen en az iki saatini ayırman gerekir.


Bölgede çok sayıda yüksek bina olduğu için Canary Wharf'ın kendine has, rüzgarlı bir iklimi var. Bu yüzden normalden daha kalın ve rahat giysilerle keşfe çıkmanı tavsiye ederim.


"Couple on Seat" Lynn Chadwick, 2007


Comentarios


bottom of page