top of page
  • londradanbildiriyor

Birleşik Krallık'taki En İyi Plajlar

Güncelleme tarihi: 16 Haz

Condé Nast Traveller seçkisiyle Birleşik Krallık'ın en iyi 10 plajı ve sahil kasabasıyla tanışmak ister misin?

 
PKM1, Getty Images

1. Blackpool Sands, Devon

Listenin ilk sırasında yer alan bu plaj uluslararası Mavi Bayrak Ödülü’ne sahip. (Plaja patili dostlarımızın girmesi yasak) Buraya yolu düşenler için plajda yer alan kafede yerel kahveler, kekler, turtalar ve pastalar servis ediliyor. Londra’dan gelecek olanlar için bence konaklama şart çünkü yol yaklaşık 4,5 saat sürüyor. Plaja 10 dakikalık sürüş mesafesinde Dart Marina Hotel çokça tavsiye edilmiş. 



Vitaly Pozdeyev, Getty Images


2. Seven Sisters, Sussex

Seven Sisters, Britanya'nın en etkileyici kıyılarından biri ve beyaz tebeşir kayalıklarıyla tanınıyor. İsim, bu kayalıkların yedi zirvesine atıfta bulunuyor ve bunların üstünde harika bir yürüyüş yolu mevcut. Açık hava yürüyüşü sevenler için mükemmel bir yer. Buraya günübirlik gelinebilir ancak yanına yürüş ayakkabılarını ve atıştırmalıklarını almayı unutma.

Burayı işbirliği içinde olduğum Get Your Guide rehberliğinde ziyaret edebilirsin. Tur detayları ve rezervasyon linki için tıkla.


Gareth McKillop, Getty Images

3. Sennen Cove, Cornwall

Burası Cornwall’ın en uç noktasında bulunuyor, haritadan konumuna bakarsan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Yıllar önce, bu kıyılarda deniz kızlarının bulunduğu düşünülürmüş. Neyseki sonradan deniz kızlarının aslında yunuslar olduğu anlaşılmış. Yılın belli zamanlarında oynarken görülebilirler. Sörfçüler de burayı sever. Sennen köyü, hala eski bir balıkçı köyünün atmosferini koruyor.



Fligimage


4. Walberswick Beach, Suffolk

River Blyth’ın güney tarafında yer alan Walberswick’in uzun plajı, kartpostal gibi köyüne sadece kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Burası Birleşik Krallık'ın yengeç avcılığının başkenti kabul ediliyor. Publarıyla da meşhur.




Andy Roland, Getty Images



5. Pentle Bay, Scilly Adaları

Burası adından anlaşıldığı gibi bir ada, dolayısıyla ulaşım diğerlerinden daha zor. Londra’dan Pentle Bay'e seyahat etmenin en iyi yolu tren ve sonrasında da feribot kullanmak. Bu yolculuk 7,5 saat sürüyor. Pentle Bay'in beyaz kumları ve yoğun mavi denizi, neredeyse tropik bir adadaymışsın gibi bir his oluşturuyor. Yüzmek için güvenli, deniz kabuğu toplamak ve kumda uzanmak için harika bir yer.


Acceleratorhams, Getty Images

6. Crantock Beach, Newquay, Cornwall

Crantock Plajı, altın sarısı bir kum şeridine sahip ve Newquay'den sadece 12 dakikalık bir sürüş mesafesinde yer alıyor. Güzel bir kahve için Cargo Coffee tavsiye ediliyor. Lezzetli bir öğle yemeği ve atıştırmalıklar için Jam Jar Kitchen de listende olsun.




Lockie Currie, Getty Images


7. Mothecombe, Plymouth, Devon

Bu plaj, yerel halkın tercih ettiği bir yer. Yumuşak ince kuma, sıcak sığ sulara ve muhteşem yeşil arka plana sahip. Deniz, güneş ve kumun tadını yeterince çıkardıktan sonra yaz aylarında saat 17:00 ile 20:00 arasında muhteşem barbeküler sunan The School House'a da uğramalısın.




Julian Gazzard, Getty Images

8. Mwnt Beach, Cardigan, Galler

Tek şeritli yol boyunca yürüdükten sonra mavi suların ve bal rengi kumların karşıladığı o yerden bahsediyorum. Buraya gelmişken bir zamanlar Bardsey Adası'na giden hacıların buluşma noktası olan çimenli kayalıklarla çevrili ve beyaz çeperli devasa şapel Kutsal Haç Kilisesi'ni (The Church of the Holy Cross) ziyaret edebilirsin.




Philip McLean, Getty Images


9. Holkham Beach, Norfolk

Burası çam ormanları ve doğayla iç içe, dört mil uzunluğunda altın rengi kumlarla kaplı, bakir bir plaj. Gelgitler, yarım ay şeklinde bir havza oluşturarak bir lagün meydana getirmiş. Holkham doğa rezervinin bir parçası olan bu bölge bozulmamış doğal güzelliklere sahiptir - burada ateş yakmak veya barbekü yapmak yasak, ancak sahil boyunca yürüyüş yapmak harika.


Alice Photo, Getty Images

10. Durdle Door, Jurassic Coast, Dorset

Jurassic Coast'ta yer alan Durdle Door etkileyici bir kireçtaşı kemeri. En sıcak yaz günlerinde bile burası çok kalabalık olmaz. Buraya ulaşmak için uçurumdan birkaç yüz basamak inmek gerekir, ancak karşılaştığın manzaraya bakınca, kesinlikle bu zahmete değdiğini düşüneceksin.



Comments


bottom of page